САОПШТЕЊЕ СА СЕДНИЦЕ ЕПИСКОПА ШУМАДИЈСКОГ СА АРХИЈЕРЕЈСКИМ НАМЕСНИЦИМА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

САОПШТЕЊЕ СА СЕДНИЦЕ ЕПИСКОПА ШУМАДИЈСКОГ СА АРХИЈЕРЕЈСКИМ НАМЕСНИЦИМА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

Дана 15. јануара 2018. године, на празник Светог Серафима Саровског, а под молитвеном заштитом Свете Петке, у Богом чуваном граду Јагодини, одржана је прва редовна седница Епископа шумадијског са архијерејским намесницима Епархије шумадијске.

На седници су разматрана питања од значаја за богослужбену, пастирску и хуманитарну делатност свештенства Епархије шумадијске у 2018. години.

Посебна пажња посвећена је питању црквеног поретка који по речима Светог Григорија Богослова “држи небо и земљу” и кога као таквог треба чувати.

Сећајући се речи свештених канона да “многи хотећи да смуте и сруше црквени благопоредак, злобно и клеветнички измишљају оптужбе против Епископа који управља Црквом Божијом, покушавајући тиме да окаљају и углед свог свештенства и да изазову неред код мирољубивог народа, настојећи да безумљем расколника разделе Цркву - Тело Христово”, то ми доле потписани архијерејски намесници Епархије шумадијске, заједно са свим свештенством Епархије шумадијске, пружамо пуну подршку Преосвећеном Епископу шумадијском Господину Јовану у његовим настојањима на унапређењу црквеног живота и очувању канонског поретка Цркве.

Беседа Архијерејског намесника бељаничког протојереја-ставрофора Видa Милића

У исто време овим позивамо протонамесника Сашу Огњановића и његове присталице на покајање и враћање са пута раскола и погибли, на пут послушности Цркви у нади да ће Господ, дародавац свих добара, учинити да и зрно покајања, уколико га буде било, донесе род свој у своје време.

Архијерејски заменик Епископа шумадијског, протојереј-ставрофор проф. др Зоран Крстић, с.р.
Архијерејски намесник белички, протојереј-ставрофор Небојша Младеновић, с.р.
Архијерејски намесник бељанички, протојереј-ставрофор Видo Милић, с.р.
Архијерејски намесник јасенички, протојереј-ставрофор Велибор Ранђић, с.р.
Архијерејски намесник колубарско-посавски, протојереј-ставрофор Златко Димитријевић, с.р.
Архијерејски намесник космајски, протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић, с.р.
Архијерејски намесник крагујевачки, протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, с.р.
Архијерејски намесник лепeнички и в.д. левачки, протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, с.р.
Архијерејски намесник младеновачки, протојереј-ставрофор Жељко Ивковић, с.р.
Архијерејски намесник опленачки и в.д. рачански, протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, с.р.
Архијерејски намесник орашачки, протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић, с.р.

View the embedded image gallery online at:
https://eparhija-sumadijska.org.rs/vesti/item/5198-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD#sigProId2f4d44533c