ОСВЕЋЕЊЕ ГЕНЕРАЛНО РЕНОВИРАНОГ ПЕТОГ ПАВИЉОНА У ЗАВОДУ ЗА СМЕШТАЈ ОДРАСЛИХ ЛИЦА У МАЛИМ ПЧЕЛИЦАМА

ОСВЕЋЕЊЕ ГЕНЕРАЛНО РЕНОВИРАНОГ ПЕТОГ ПАВИЉОНА У ЗАВОДУ ЗА СМЕШТАЈ ОДРАСЛИХ ЛИЦА У МАЛИМ ПЧЕЛИЦАМАУ петак 29. септембра, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г.Г. Јован, уз присуство помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања господина Милоша Јанковића, представника Скупштине града Крагујевца, великог броја директора и руководиоца установа социјалног и здравственог профила и свештенства Епархије шумадијске освештао је генерално реновирани павиљон „Сунцокрет“ или како се још међу запосленима и корисницима назива Пети павиљон.

Овом приликом је помоћник министра пресецањем врпце обновљени павиљон званично отворио и предао управи Завода и корисницима на коришћење. У Петом павиљону борави 160 особа, а се ради о најстаријим корисницима Завода. На наведене радове утрошено је око 20 милона динара из личних извора, односно сопствених средстава Завода. Немерљив је труд директора Завода др Владице Станојевића, који је на прави начин умео да анимира своје сараднике како би дали од себе највише и најбоље што могу, а све следећи пример и пожртвовање свог руководиоца. Његовом Преосвештенству су саслуживали: потојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, потојереј-ставрофор Зоран Митровић, протојереј Бојан Димитријевић и протонамесник Петар Бранковић, као и протођакон Иван Гашић.

После чина освећења павиљона Преосвећени Владика и велики број присутних гостију су посетили храм Светог Луке Кримског и Симферопољског који је саграђен у кругу Завода за смештај одраслих у Малим Пчелицама, и том приликом се поклонили моштима Светог Луке Кримског и Симферопољског, чија се честица управо у поменутом храму и налази, а допремњена је из града Симферопоља на Криму, где почивају нетрулежне и чудотворне мошти овог светитеља.

протојереј Бојан Димитријевић