ЧАС ДУХОВНЕ РАДОСТИ У ОШ "МИЛАН БЛАГОЈЕВИЋ" – НАТАЛИНЦИ

ЧАС ДУХОВНЕ РАДОСТИ У ОШ” МИЛАН БЛАГОЈЕВИЋ” – НАТАЛИНЦИСабра нас Господ!

Ово су речи којима је 18. септембра 2017. године у ОШ “Милан Благојевић” у Наталинцима отпочео Час духовности који је својим присуством благословио наш духовни Архипастир Владика шумадијски Г. Јован.

Ученици горепоменуте школе од 1-ог до 8-ог разреда, постављени у шпалир при доласку Његовог Преосвештенсва, у заједници љубави затражили су заједнички благослов од првог пастира наше епархије. Владика Јован је пролазећи кроз анђеоски шпалир, духовно праћен песмом” Маријо славна” коју су појала деца са њиховим вероучитељима – свештеником Николом Илићем и вероучитељем Александром Богојевићем. Уласком Његовог Преосвештенства у фискултурну салу и по Његовом благослову Духовни час се обелоданио и све присутне радошћу осенио.

Љубав Богомајке, мајке свих мајки и мајке свих нас, ученици су приказали кроз иконе Богородице Одигитрије, Богородице Тројеручице, Богородице Млекопитатељнице и Богородице Достојно јест и кроз сјајни сценски приказ чији је руководилац била награђени професор српског језика и књижевности Марија Мутавџић, уз помоћ свештеника Николе Илића и вероучитеља Александра Богојевића.

Наш Час духовности завршили смо речима светог Кирила Јерусалимског: “Моје је да кажем, твоје је да допуниш, а Божије је да усаврши, учврстимо ум, саберимо душу, за душу се трудимо, вечним стварима се надамо”.

По самом завршетку Владика је свој деци дао благослов и уз благослов поделио иконице Пресвете Богородице и нашег Спаситеља Господа Исуса Христа, да се деца опомињу и увек сећају радости, љубави којом је била испуњена сала и да их благослов Господњи који су примили посредством Архипастира Владике Јована увек чува и штити.

Директорка Зорица Срећковић позвала је Његово Преосвештенсво Владику Јована, намесника архијереског намесништва опленачког протојереја – ставрофора Миладина Михаиловића, протонамесника Бранимира Товилавића, начелника Школске управе господина Горана Јоксимовића, као и све директоре на трпезу љубави у наставничку канцеларију. У току трпезе љубави Владика се посаветовао са директорима о бољем и ефикаснијем образовању и као духовни отац њима дао драгоцене савете. Интересовала га је ситуација саме школе и да ли школа има све што је неопходно за унапређење образовања.

Захвалили смо се Преосвећеном Владици што нас је удостојио Његовог присуства, а он нам је својом љубављу и благословом пожелео здравље, срећу и љубав на многаја љета.

ХВАЛА ВАМ ПРЕОСВЕЋЕНИ ВЛАДИКО!

Вероучитељ Александар Богојевић