ХРАМОВНА СЛАВА У МЛАДЕНОВЦУ

ХРАМОВНА СЛАВА У МЛАДЕНОВЦУУ недељу 28. августа 2016. године, парохијани младеновачког храма Успења Пресвете Богородице, молитвено су, као и у претходних 106 година, прославили храмовну славу. Евхаристијским сабрањем верног народа Божијег началствовао је Архијерејски намесник младеновачки протојереј Жељко Ивковић уз саслуживање старешине младеновачког храма протојереја Слободана Кеџића, протојереја-ставрофора Драгољуба Ракића, протојереја-стварофора Борислава Кевкића, протојереја Милорада Лазића, јереја Петра Лесковца и ђакона Небојше Поповића. Прославу су увећали чланови хора младеновачког Храма под вођством госпође Олге Свешко.

Беседу у вези са празником и о његовом спасоносном значају у животима свих нас произнео је отац Петар Лесковац, посебно се осврнувши на важност прихватања од стране Бога дароване слободе и живота у складу са хришћанским начелима. Презвитер Петар подсетио је верни народ да је Пресвета Богородица врхунски узор и пример сваком хришћанину у свим временима. С обзиром на то да је више стотина верника дошло на Литургију и да није било могуће да сви стану у Храм, организовано је озвучење, а причешћивање је обављано на три места из истог разлога.

Након евхаристијског сабрања, заједничарење је настављено на трпези љубави која је била припремљена у порти за сав присутан верни народ. Славском ручку у Свечаној сали парохијског дома присуствовали су јавни и културни радници Младеновца. Домаћини овогодишње славе био је господин Верољуб Мијаловић са породицом.

Испуњен истинском и непролазном радошћу Духа Светог верни народ Божији пошао је својим домовима молећи се Пресветој Богородици да увек буде усрдна молитвеница и заштитница свих нас.

јереј Марко Јефтић