ОСВЕЋЕЊЕ ЗВОНА ЗА ХРАМ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРИЈА У ИЗГРАДЊИ И КАМЕНА ТЕМЕЉЦА ЗА КОНАК У БАЈЧЕТИНИ

ОСВЕЋЕЊЕ ЗВОНА ЗА ХРАМ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРИЈА У ИЗГРАДЊИ И КАМЕНА ТЕМЕЉЦА ЗА КОНАК У БАЈЧЕТИНИУ суботу, 13. августа, када наша света Црква прославља спомен на празник Светог и благочестивог мученика Евдокима и Свете мученице Јулите, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован осветио је звона на новоподигнутој Цркви Светог Великомученика Димитрија у Бајчетини. Ктитори ове светиње су Председник Републике Србије господин Томислав Николић са својом супругом Драгицом и породицом.

Након освећења звона уследио је чин постављања камена темељца за конак недалеко од храма.

У својој беседи Епископ шумадијски Јован је говорио о великом значају црквених звона. Звона позивају људе на молитву, на заједничко сабрање, али сагласно молитвама, које су дело вишегодишњег искуства Цркве, звона чувају народ Божији од многих временских непогода. Али, не само од временских, спољашњих непогода, које могу само делом да науде човеку, већ и од унутрашњих непогода које нападају душу човекову. Целокупна проповед је била прожета љубављу, смиреношћу и бригом за своју паству, те се и сама проповед Пастира шумадијске пастве дубоко урезала у срца слушалаца.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

На крају су ктитори храма приредили трпезу љубави на којој су настављени разговори о даљим дешавањима и радовима везаним за овај храм.

Преосвећеном Епископу су саслуживали Архијерејски намесник лепенички протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, протонамесник Сретко Петковић, протојереј Слободан Бабић, јереј Ненад Милојевић и ђакони Иван Гашић и Небојша Јаковљевић.

Овај догађај је увеличао својим присуством и верни народ, који је тиме показао да се овај догађај тиче народа Божијег, другим речима да се овај догађај тиче заједнице свих верних људи.

јереј Ненад Милојевић, парох други грошнички