СВЕТОСАВСКИ КВИЗ У ЈАГОДИНИ ДОБИО ПОБЕДНИКЕ

СВЕТОСАВСКИ КВИЗ У ЈАГОДИНИ ДОБИО ПОБЕДНИКЕУ оквиру 14. Светосавске недеље, у Јагодини је, на нивоу округа одржано полуфинале и финале квиза о Светом Сави. Завршно такмичење је одржано 25. 01. 2016. године. у просторијама ОШ “Горан Остојић” у Јагодини.

После квалификација у коме су учествовале основне школе из: Јагодине, Ћуприје, Параћина, Свилајнца, Деспотовца, Рековца као и из околних села, добијени су полуфиналисти. То су четри школе које су у претходна два круга такмичења победиле све своје противнике. Полуфинални и финални окршај се одиграо у сали ОШ “Горан Остојић” из Јагодине, која је била изванредан домаћин како такмичарима тако и њиховим вероучитељима и гостима такмичења.

Први полифинални пар чиниле су: ОШ “17. Октобар” и ОШ “Рада Миљковић” обе из Јагодине.

Други полуфинални пар чиниле су: ОШ “Горан Остојић” и ОШ “Бошко Ђуричић” такође, обе, из Јагодине.

Победник првог полуфиналног меча и први финалиста била је ОШ “Рада Миљковић” из Јагодине.

Победник другог полуфиналног меча и други финалиста била је ОШ “Бошко Ђуричић” из Јагодине.

Прва игра су била питања из историје, друга игра питања из српског језика и књижевности, трећа игра су питања из веронауке, а четврта игра је слагање пузли.

Борба је била крајње неизвесна до самог краја, јер су учесници квиза одговарали тачно на сва постављена питања, због тога је победника одлучила последња игра у којој је био циљ да се за што краће време поређа слагалица типа „пазл“.

Победник овог квиза је екипа ОШ “Рада Миљковић” из Јагодине у саставу:

  • Милица Старовлах, V разред
  • Душан Димитријевић, VI разред
  • Марија Вуксановић VII разред
  • Светлана Томић VIII разред

Оно што је најважније је да су учесници својим знањем, залагањем, али и постигнутим успехом, увеличали прославу школске славе и показали да су школа и вера прожети до те мере да су те везе, у нормалном друштву, једноставно нераскидиве, јер како би могли и замислити успешно образовање младих, ако би у школским и образовним установама запоставили њиховог оснивача и утемељивача, путеводитеља и заштитника, Светог Саву.

Вероучитељ Предраг Димитријевић