ХРАМОВНА СЛАВА У ЈОВАНОВЦУ

ХРАМОВНА СЛАВА У ЈОВАНОВЦУПоводом прославе храмовне славе зачећа Светог Јована Крститеља, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску литургију у крагујевачком насељу Јовановц.

Храм је био мали да прими све вернике који су дошли на литургијско сабрање, које је ове године било изузетно свечано јер је унутрашњост храма у потпуности сређена. Захваљујући приложницима, унутрашњост храма је омалтерисана, уграђено је подно грејање и постављен је гранитни под. Одушевљење свих присутних је било видљиво на сваком кораку.

Говорећи о празнику Владика Јован је нагласио величину и значај зачећа светог Јована Крститеља у Божијем домостроју спасења рода људског. Приликом резања славског колача Првојерарх је честитао славу и захвалио колчару, приложницима и свим парохијанима на уложеном труду да се досадашњи радови изведу.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Храм у Јовановцу гради се више од 16. година, а у последње две године изградња је на завидном нивоу. Као што је то и обичај, славско расположење пренето је и под шатор под чијим кровом је угошћено више од 200. верника. Домаћин овогодишње славе био је Господин Ђорђе Миликић са породицом из Јовановца.

свештеник Мирко Шиљковић