ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У НАТАЛИНЦИМА

ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У НАТАЛИНЦИМАНа дан Светог цара Константина и царице Јелене, у среду 3. јуна 2015. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијкси Господин Јован служио је свету Литургију у Наталинцима у храму посвећеном управо овим светитељима. Епископу су саслуживали: Архијерејски намесник опленачки протојереј – ставрофор Миладин Михаиловић, протојереј – ставрофор Слободан Богојевић, протојереј Ђорђе Радишић, протојереј Велибор Јовановић, протонамесник Остоја Пешић, јереј Марко Стевановић, протођакон Небојша Јаковљевић и ђакон Урош Костић.

У надахнутој беседи Владика је указао верном народу на то како се Божији промисао остварује у овом свету кроз векове и како Бог шаље праве људе онда када је то потребно како би се пројавила дела Божија и објавила права истина, а права Истина је Бог. Алудирајући на прогон хришћана који се и данас догађа, Епископ нас бодри речима да је часније ићи у смрт са истином него живети у неистини. У то се лично уверио и сам цар Константин који се успешно борио за истину јер је за савезника имао живога Бога наспрам незнабожаца који су се идолима обраћали за помоћ. Тако смо и ми данас позвани да под силом крста задобијамо спасење, носећи крст не само на себи него и у себи. Једино тако можемо победити не само спољне непријатеље већ и ђавола, гордог човека у нама на чије ћемо место уселити Христа.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Након свете Литургије и чина резања славског колача уследила је трпеза љубави коју је приредила црквена општина наталиначка.