СЛАВА ШКОЛЕ ИКОНОПИСА У ЛАЗАРЕВЦУ

СЛАВА ШКОЛЕ ИКОНОПИСА У ЛАЗАРЕВЦУУ недељу, 15. фебруара 2015. године, после Свете Литургије на празник Сретења Господњег, у свечаној сали парохијског дома у Лазаревцу, школа иконописа при храму Светог великомученика Димитрија прославила је своју прву годину рада и постојања.

Пошто су са изучавањем тајни и вештине иконопоиса почели баш пред празник Сретење, полазници школе су за своју славу изабрали управо овај празник. Славски колач је са ученицима иконописа и њиховим предавачем Александром Павлићем, преломио свештеник Влада Димитријевић. Честитавши свечарима славу и прву годину постојања, пожелео им је дуго трајање и истрајност у усавршавању свога дара.

Проницање у вештину иконописа озбиљан је посао; подразумева откривање Прволика по чијем смо подобију и саздани. Такође, прва година постојања школе иконописа, сведочи да је парохијски дом у Лазаревцу, кућа свих оних који су спремни да усавршавајући своје дарове учествују у изградњи Цркве.

Присутни су овом приликом могли да погледају и радну изложбу ученичких радова, а предавач Александар Павлић обрадовао је своје ученике скриптом која прати програм ове радионице. Трпеза која је потом уследила, посведочила је међусобну љубав и дух заједништва полазника школе. На крају користимо прилику да позовемо све заинтересоване да нам се придруже у раду и дружењу.