ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У ДЕСИМИРОВЦУ

ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У ДЕСИМИРОВЦУПразник Светог Саве, пртинара и темеља нашег православног пута ка Христу, дочекан је са великом радошћу у великом шумадијском селу Десимировцу.

Верујући народ, предвођен парохијским свештеником оцем Дејаном Петровићем и ученицима ОШ “Сретен Младеновић”, окупили су се у храму Свете Недеље, како би молитвено прославили овог угодника Божијег, српског рода.

Након причешћа великог броја деце и литургијског отпуста, ученици су у храму рецитовали стихове инспирисане ликом и делом Светог Саве.

Трудом парохијског свештеника оца Дејана, црквеног одбора и других врлих људи, сва деца присутна тога јутра на Литургији, била су дарована поклон пакетићима.

Чин резања славског колача обављен је у просторијама ОШ “Сретен Младеновић”, након чега је уследила и свечана академија посвећена првом српском архиепископу и просветиитељу.

Јединство Божијег Храма и јединство храма знања, у молитвеном општењу са Богом, учинило је да тога дана будемо нарочито радосни и поносни, што потичемо од рода Светог Саве, и што је свакоме од нас дата прилика, да светосавским путем, личним трудом, осети неизмерну радост милости Божије, пројављене кроз Његове светитеље и угоднике.

вероучитељ Обровић Предраг