ЛИТУРГИЈА У БЕЛОШЕВЦУ

ЛИТУРГИЈА У БЕЛОШЕВЦУУ среду 10. децембра када света црква слави Светог мученика Јакова Персијанца и Светог Јакова Ростовског Његово Преосвештенство епископ шумадијски господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Светог кнеза Лазара у Белошевцу.

Преосвећеном владици су саслуживали протојереј-ставрофор Милован Антонијевић, протојереј-ставрофор Живота Марковић, протојереј Љубомир Радић, протонамесник Саша Огњановић и ђакон Немања Стојковић.

На литургији су присуствовали ученици из ОШ "Драгиша Луковић" са својом наставницом Милевом Пушоњић Радовић.

Након прочитаног Јеванђеља Епископ се обратио окупљеним верницима. Између осталог рекавши да се не смемо предавати лењости. Када почне да нас хвата поспаност ми се мало размрдамо и поспаност прође. Лењост је велики грех и велика болест. Лењост човека води у сиромаштво, лењост човека води у изолацију. Ми се спасавамо у заједници, у Светој заједници. Заједница је породица, али је породица и цело хришћанство, породица је једно село, једна парохија је породица. Треба да се трудимо да нешто допринесемо заједници у којој живимо и да имамо чисту савест. Ако имамо чисту савест нећемо никада пасти у лењост.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Ћакон Немања Стојковић