ЛИТУРГИЈА У БЕОШЕВЦУ

ЛИТУРГИЈА У БЕОШЕВЦУУ среду 5. новембра када наша Света Црква прославља Светог апостола Јакова. Његово Преосвештенство епископ шумадијски господин Јован служио је Свету архијерејску литургију у храму Светог кнеза Лазара у Белошевцу. Преосвећеном владици су саслуживали протојереј-ставрофор Милован Антонијевић, протојереј-ставрофор Живота Марковић, протојереј Љубомир Радић, протонамесник Саша Огњановић и ђакон Немања Стојковић.

На литургији су присуствовали ученици из ОШ Вук Стефановић Караџић и ОШ Драгиша Луковић са својим вероучитељима Иреном Бацић и Милевом Пушоњић Радовић.

Након прочитаног Јеванђеља Епископ се обратио окупљеној деци и осталом верном народу. Између осталог рекавши да је Јеванђеље блага вест, радост, али да би била радост морамо га разумети и живети по њему. Цитирајући речи Светог апостола Павла „браћо дајем вам на знање да Јеванђеље које вам ја благовестим није од човека нити га ја примих од човека нити научих, него откровењем Исуса Христа.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

"Апостол Павле каже да није од човека Јеванђеље које је он дао, јер што је од човека то се осећа на пролазност, осећа се на смртност, на трулежност и зато он каже да у Христовом Јеванђељу нема ничега што је од човека ничега што је по човеку у њему све мирише на вечност на Богочовека. У свакој јеванђељској речи је Бог у свакој јеванђељској речи је Сила Божија.

ђакон Немања Стојковић