ПРОМОЦИЈА КЊИГА О СЛАВНИМ ПОБЕДАМА

ПРОМОЦИЈА КЊИГА О СЛАВНИМ ПОБЕДАМАДве књиге о Колубарској битки и једна о Церској, академика и генерала Живка Павловића, у издању Гласа Цркве, представљене су у среду, 15. октобра у Духовном центру "Свети Јован Златоусти". Реч је о изузетно вредним књигама једног од сведока ових битака, јер је генерал Живко Павловић био помоћник војводе Радомира Путника. О значају самог аутора сведочи и чињеница да га је на писање књиге наговорио велики српски интелектуалац Слободан Јовановић, а у Српску академију наука и уметности својевремено га је предложио и примио још један великан српске културе и науке Јован Цвијић.

Гости на промоцији били су професор Ратко Вукелић, директор Библиотеке у Лазаревцу као и протођакон Љубомир Ранковић, уредник издавачке делатности шабачког "Гласа Цркве".

Угледајмо се на славне претке, поручио је отац Љуба, углавном млађој публици на овој промоцији, а не на оне данашње млаке сведоке патриотизма и вере, који су чак и хришћанство, према речима Соловјева, учинили  одвратним и досадним. О томе, по његовим речима, посебно треба да воде рачуна данашњи богослови пред којима стоје велики задаци, а пре свега да изграде запуштени идентитет српског свештеника као и да данашње богословље што више интегришу са културом.

Г.Ј.