ЕВХАРИСТИЈКО САБРАЊЕ И КРШТЕЊЕ У РАЈКОВЦУ

ЕВХАРИСТИЈКО САБРАЊЕ И КРШТЕЊЕ У РАЈКОВЦУУ уторак, 30. септембра, када наша Црква прославља свете мученице Веру, Наду, Љубав и мајку им Софију, Његово Преосвештенство епископ шумадијски господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Благовести Пресвете Богородице у Рајковцу. Шумадијском Архијереју су саслуживали: aрхијерејски намесник младеновачки протојереј Жељко Ивковић, aрхијерејски намесник суботички протојереј Миодраг Шипка, јереј Марко Стевановић, јереј Горан Лукић, протођакон Иван Гашић и ђакон Марко Јефтић.

У склопу Литургије, крштен је богомладенац Зарије, син високопречасног протојереја Александра Марковића, првог пароха рајковачког.

У својој беседи на литургији, преосвећени владика је истакао важност човечијег назначења у овоме свету. Јер, како је владика навео, као што пчела има назначење да сакупља полен и производи мед, тако и човек треба да сакупља добра дела, како би задобио Царство Божије. Честитавши крштење протојереју Александру, његовој породици и његовом куму, владика је пожелео да Зарије расте у меру раста висине Христове и да се сви заједно потруде да га васпитају да постане добар и честит хришћанин, како би испунио назначење, које је добио на рођењу.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Литургијско сабрање увеличао је рајковачки хор Благовести Пресвете Богородице под диригентском палицом професора Љиљане Миловић.

Након сабрања у Цркви, домаћин је приредио богату трпезу љубави, на којој су узели учешћа служашчи на Литургији, сви свештеници младеновачког намесништва, бројни гости и чланови хора Благовести.

Марко Стевановић, јереј