ЦРКВА У МАЈУРУ ПРОСЛАВИЛА СВОЈУ ХРАМОВНУ СЛАВУ

ЦРКВА У МАЈУРУ ПРОСЛАВИЛА СВОЈУ ХРАМОВНУ СЛАВУПретстојатељ пуноће Епархије шумадијске началствовао је 29. августа 2014. године Евхаристијским сабрањем у Цркви Светог Романа Српског у селу Мајуру у намесништву беличком.

Свог Архијереја у великом броју дочекало је свештенство и монаштво поменутог намесништва, као и благочестиви народ. Окупљени на једном месту, око свог Архијереја, верници су узели активног учешћа у Светој Литургији.

Након јеванђеоске перикопе Његово Преосвештество Господин Јован, обратио се окупљеним верницима пре свега честитајући им храмовну славу, а затим као пастир добри, очински из срца, речима које би дирнуле и срце које је од камена поучио како треба проживети и применити речи јевађелисте:

“Наша величина се огледа у нашој спремности да служимо другима. Зато се у Цркви све назива службом, па и сваки човек шта год да је по занимању, он јесте слуга Божији. Свако дело допринеће спасењу, само ако га чинимо од срца и зато што то желимо, а не зато што морамо. Човек сачињен од духа и тела, свагда се налази у тој борби где ће кренути горе или доле?”.

Владика је понудио решење свима нама: “живите Духом Светим и то Вам је потврда да сте хришћани”.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Благодаћу Духа Светога, која дејствује кроз Епископа Јована дипломирани теолог Саша Миленовић из Смедеревске Паланке рукоположен је у чин ђакона. Владика Јован је са пуно топлине и љубави посаветовао новорукоположеног ђакона да пре свега остане непоколебљив у вери, јер то једини начин да испуни све оно што Црква од њега очекује.

Након одслужене Свете Литургије и опхода око храма Владика је у припрати Цркве пререзао славски колач. Прослављање Светог Романа настављено је за трпезом љубави, коју су надлежни парох, колачар и чланови Црквеноопштинског Одбора припремили за све присутне.

презвитер Милан Ђорђевић