СЛАВА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНА У ЈАГОДИНИ

СЛАВА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕНА У ЈАГОДИНИУ петак 25. априла 2014. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светих апостола Петра и Павла у Јагодини. Четврту годину за редом Црква Христова у Шумадији заједно са својим Архипастиром, свештенством и благочестивим верним народом прославља епархијску славу Источни петак. Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Зоран Крстић, сви архијерејски намесници и осам ђакона.

Након прочитаниг Јеванђеља, Владика Јован је беседом подсетио све на велики значај празника Васкрсења Христовог. Данашњим сабрањем прослављамо највећу радост овог и оног света, радост победе живота над грехом и смрти. Зато је празник Васкрсења највећа радост, не радост као једног највећег празника, него као радост догађаја који се једном за свагда догодио у историји рода људског. Сабрани на једном месту у Цркви на литургији, нама се објављује управо најрадоснија тајна да је Христос својим Васкрсењем даривао живот васцелом свету. Христовим Васкрсењем нама је отворен пут у наше васкрсење.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

После причешћа Епископа Светој Чаши приступио је велики број свештенослужитеља и верног народа. На крају Свете Литургије пререзан је славски колач. Заједничка радост настављена је за трпезом љубави у ресторану Кристал у Јагодини.

ђакон Далибор Нићифоровић