ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА МЛАДЕНОВАЧКОГ

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА МЛАДЕНОВАЧКОГ Дана 11. априла 2014. године на празник Преподобног Марка Ареутског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и Администратор жички Г. Јован служио је Литургију Пређеосвећених Дарова у храму Успења Пресвете Богородице у Младеновцу.

Светој Литургији је претходила исповест свештенства Архијерејског намесништва младеновачког, а исповедник је био протојереј-ставрофор Милан Борота. Епископу су саслуживали протојереј Жељко Ивковић архијерејски намесник младеновачки, протојереј-ставрофор Милан Борота, протојереј-ставрофор Живорад Марић, протојереј-ставрофор Драгољуб Ракић, ђакони Небојша Јаковљевић и Марко Јефтић. Након причешћа Епископа и свештеника приступили су Светој чаши присутни верници, а посебно је приметан био велики број деце. Богослужење је увеличао хор младеновачког Храма под руководством господина Стефана Ненадовића.

У својој беседи Епископ Јован се обратио присутном народу подсетивши их да се сутра, на Лазареву суботу завршава Велики четрдесетодневни пост након чега долази Страсна седмица. Долази недеља страдања Господа Исуса Христа, у којој је Он из превелике љубави према нама људима принео Себе на жртву. И ако је човек окренуо леђа Богу, Бог није окренуо леђа човеку, већ надгледајући Он се моли и жртвује за децу своју. Епископ је подсетио верни народ Младеновца да је важно редовно се причешћивати и ван поста, али да постоји императив хришћанског живота да би се могло приступати Чаши.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

После Свете Литургије јере Марко Стевановић, парох други рајковачки је прочитао реферат на тему „Црква и друштво“ након чега је уследила вишечасовна плодна дискусија. На крају се приступило трпези љубави коју је припремило братство младеновачког Храма.

Марко Јефтић, ђакон