СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У АТЕНИЦИ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У АТЕНИЦИУ уторак 30. јула 2013. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и Администратор жички Господин Јован служио је Свету Литургију у храму Свете великомученице Марине у Атеници на дан храмовне славе.

Епископа је дочекао велики број верника и свештенство храма. Саслуживали су протојереј Саша Јоловић, архијерејски намесник трнавски, архимандрит Тимотеј, игуман манастира Вазнесења, протојереј Голуб Митровић бивши парох атенички, јеромонах Герман игуман манастира Јежевица, свештеници и ђакони жичке и шумадијске епархије.

Ово је био велики дан и благослов за мештане Атенице који су у љубави и послушању дочекали свог Епископа.

Владика Јован је у својој веома надахнутој беседи поздравио народ и свештенство, посебно се осврнувши на улогу мучеништва у Цркви, саборност без које Цркве не би имала свој пуни смисао као и послушност Цркви без које нема спасења у Христу Господу.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

После Свете Литургије уследила је литија око храма и освећење славског колача и жита. Храм у Атеници саграђен је и освештан 2006. године када је предат на употребу парохијанима прве и друге парохије у Атеници. Верници Атеници су дуго година чекали завршетак храма и са великом радошћу учествовали у његовој изградњи. Ово је седма година како храм богослужи и има свој литургијси смисао чија се пуноћа потврдила доласком нашег Епископа Јована.

Нека би Господ дао да још многе године истинујемо у љубави једни са другима и у заједници и благослову нашег Првојерарха!

јереј Богдан Митровић, старешина храма у Атеници