АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТИРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ГЕОРГИЈА У УЖИЦУ

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТИРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ГЕОРГИЈА У УЖИЦУУ недељу, 07. јула (24. јуна) 2013. године, на дан Рођења Светог Јована Крститеља, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор епархије жичке, Господин Јован служио је Свету Архијерејску литургију у храму Светог великомученика Георгија у Ужицу. Верни народ, у великом броју, смерно је дочекао и добио благослов свог Архијереја.

Епископу је саслуживало десет свештеника и четири ђакона. Обраћајући се народу у пригодној беседи, Владика је говорио о покајању које нам је проповедао Свети Јован Крститељ. И Христос Спаситељ је говорио о покајању и праштању и своју мисију завршио речима са крста: “Оче, опрости им, јер не знају шта чине”, показујући љубав и према непријатељима својим. Тако и ми морамо имати љубав према другима јер само тако можемо бити добри и према себи и добити спасење, рекао је Владика.

Посебну пажњу је посветио потреби јединства цркве Христове и чувању поретка који нам је данас и те како потребан.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

На Светој Литургији Владика је одликовао правом ношења напрсног крста пензионисаног пароха севојничког, протојереја Радована Ћосића, и деветог пароха ужичког, протојереја Драгољуба Костића.

За трпезом љубави, Епископа и присутни народ поздравио је и добродошлицу им пожелео Архијерејски намесник ужички протојереј-ставрофор Милош Босић.

Владика је у поподневним часовима посетио храм Преображења Господњег на Златибору и Свете великомученице Марине у Кривој Реци.

Протојереј-ставрофор Милош Босић