ПРОСЛАВЉЕН СВЕТИ ГРИГОРИЈЕ БОГОСЛОВ

Новоподигнута црква у Грошници посвећена је овом Божјем угоднику и богослову, који се прославља 7. фебруара, по новом календару.

Ове године, Св. Архијерејску литургију служио је Његово Преосвештенство Епикоп шумадијски Господин Јован, уз саслужење крагујевачких свештеника.

И ако је радни дан, дошао је верни народ и испунио  Св. храм. Највише је било деце и омладине, који су се причестили и присуствовали освећењу славског колача и жита. Одговарао је хор младих из Саборног храма из Крагујевца.

После Св. Литургије Преосвећени Владика у пратњи младих свештеника из Грошнице, Архијерејског намесника лепеничког и чланова Управе Црквене општине у Грошници, обишао је главни храм посвећен Св. апостолима Петру и Павлу, и погледао стање храма, који се припрема за рестаурацију и санацију. Храм је подигнут још далеке 1837. године, коме је у овом тренутку неопходна обнова. Владика се интересовао за начин санације, погледао је пројекат и био информисан о свим детаљима од инжењера статике, господина мр. Миодрага Радовановића.

Трпезу љубави, по већ устаљеној пракси, припремила је управа Црквене општине из Грошнице, са својим свештеницима, на челу са председником господином Ратком Стевановићем.

протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић