ЕВХАРИСТИЈСКА РАДОСТ У ЦВЕТКАМА

ЕВХАРИСТИЈСКА РАДОСТ У ЦВЕТКАМАНа дан Светог апостола Јакова Зеведејева, у понедељак, 13. маја 2013. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и Администратор Епархије жичке Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у Цветкама код Краљева (Архијерејско намесништво жичко).

Саслуживали су седморица свештеника и двојица ђакона у храму Светог апостола Павла уз учешће народа цветачке парохије и ученика веронауке из основне школе.

Владика је после прочитаног Јеванђељског зачала на Светој Литургији одржао беседу у којој је нагласио важност живог учешћа народа у Евхаристији и битисања у Цркви као живој заједници Бога и људи. Посебно је усмерио пажњу присутних на важност поседовања сталне будности над собом и над личном савешћу, како бисмо живећи светим тајнама Цркве Божије, увек били спремни за сусрет са Господом у светом Причешћу. Гордост и сујету, који нас одвлаче са пута спасења, да одбацимо, а кротост и смирење да негујемо, јер без тога, Богу не можемо угодити. А Црква је управо најбоље, најидеалније место, где се једни уз помоћ других спасавамо.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

На крају Божанствене Литургије, Његово Преосвештенство Епископ Јован уручио је Господину Радојку Јанићу из Милочаја (Краљево), власнику предузећа „РАДИЈАТОР-ИНЖЕЊЕРИНГ“, Орден Светог Саве другог степена, који му је доделио Свети архијерејски синод Српске православне цркве. Владика је захвалио Господину Радојку за учињена доброчинства манастирима, црквама и школама.

За време трпезе љубави, коју су припремили парохијски свештеник протојереј-ставрофор Петар Гавриловић и чланови парохијске заједнице, деца са веронауке, обучена у народне ношње, отпевала су неколико лепих изворних народних песама.

Владику и све присутне, поздравио је председник Црквене општине Господин Драган Ацовић, захваљујући Владики за његов долазак, служење и поуку, коју је оставио народу.

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

Љубинко Костић, протојереј-ставрофор
Архијерејски заменик Епископа жичког