СВЕТИ САВО МОЛИ БОГА ЗА НАС

КОЈИ СЕ У ХРИСТА КРСТИСТЕ У ХРИСТА СЕ ОБУКОСТЕВелика радост у ишчекивању храмовне славе цркве Светог Саве на Аеродрому учинила је да ова Црква заиста заблиста на навечерје празника. Пренос моштију Светог Саве је дан када се сви још једном подсећамо нашег утемељивача и добротвора српске вере и традиције.

Бденије је служио Његово Преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован, кога су у шпалиру сачекала деца из школе, богословије и деца из КУД “Шумадија”. На бденију је саслуживало 12 свештеника и два ђакона. Одговарали су ученици богословије, а њима је дириговао професор појања Немања Старовлах.

Након Свете Литургије организован је културно - уметнички програм у коме је било око стотину учесника. Наступао је првенствено храмовни дечији хор “Свети Сава”, као и Петропавловски хор из Грошнице. Такође ученици богословије су се представили како у инструменталном извођењу тако и у хорском певању. Најлепши утисак оставило је КУД “Шумадија” које је дошло из Милановца. Водитељ програм био је Предраг Обровић студент теологије и вероучитељ. На почетку програма старешина отац Рајко Стефановић захвалио се свим учесницима и свима који су дошли да заједно прославимо навечерје храмовне славе. Епископ Јован је на крају програма свој деци поделио иконице Светог Саве, и похваливши их поделио им свој Архијерејски благосов.

ђакон Иван Антонијевић