РУКОПОЛОЖЕЊЕ У СТАРОЈ МИЛОШЕВОЈ ЦРКВИ

РУКОПОЛОЖЕЊЕ У СТАРОЈ МИЛОШЕВОЈ ЦРКВИУ суботу 16. марта када се сећамо Светих мученика Евтропија, Клеоника и Василика, Његово Преосвештенство Епископ Јован служио је Свету Литургију у Старој Милошевој Цркви где је рукоположио у чин ђакона Владу Бранисављевића из Раче и Ненада Милојевића из Драгобраће у чин свештеника.

Литургији је присуствовало око тридесетак верника који су узглашавањем речи аксиос, односно достојан прихватили нове молитвенике пред олтаром Свевишњега.

Епископ Јован се најпре обратио свештенику Ненаду објаснивши му величину свештеничке службе, указујући му на то да сада почиње да живи другим животом у коме треба да узнапредује читајући Свето Писмо и Дела Светих отаца. За своју пастирску службу Владика Јован му је доделио другу Рековачку парохију.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Духовна поука епископа шумадијског Г. Јована

Такође, пред рукоположење Владе Бранисављевића Епископ се и њему обратио рекавши му да се моли непрестано јер то што је он ђакон не значи да ће се и спасити. Након ове две заиста богонадахнуте беседе које су видно деловале јако очински, новорукоположени ђакон Влада је произнео јектенију, док је свештеник Ненад прочитао замвону молитву.

Након Свете Литургије сви су позвани на заједничку трпезу љубави, коју су припремили ђакон Влада са својом породицом и свештеник Ненад.

ђакон Иван Антонијевић