ЗАЈЕДНИЦА ЗЕМЉА ЖИВИХ У БРАЈКОВЦУ ПРОСЛАВИЛА СВОЈУ КРСНУ СЛАВУ

ЗАЈЕДНИЦА ЗЕМЉА ЖИВИХ У БРАЈКОВЦУ ПРОСЛАВИЛА СВОЈУ КРСНУ СЛАВУЗаједница "Земља живих" је у петак 15. јула 2011. године, прославила своју крсну славу Полагање ризе Пресвете Богородице. Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован је увеличао славу штићеника ове заједнице, приносећи Евхаристијску жртву уз саслужење свештенства колубарско-посавског намесништва, као и свештеника и свештеномонаха гостију заједнице.

У току Свете Литургије, са благословом Његовог Преосвештенства, присутнима се беседом обратио протојереј-ставрофор отац Гојко Перовић, ректор Богословије на Цетињу. Говорећи о јеванђелском сусрету Христа са Мартом и Маријом, отац Гојко је подсетио све присутне да врло често "користећи прекомерно живот и препуштајући се животним бригама, заборвљамо на једино потребно, Господа нашег Исуса Христа и Његову спасоносну јеванђелску реч".

Наглашавајући да је овај живот припрема за онај свесавршени, отац Гојко је истакао преку потребу, да иако свесни свих наших страсти, не као вид дрскости или лицемерја, већ као израз наше свесности да једини Христос све и свакога освећује, узмемо учешће у благодатној Евхаристији. На крају своје беседе, отац Гојко је указао да оснивањем овакве  заједнице, Црква брине о оној својој деци која су прекомерно окусила животне страсти, и да их управо кроз свету Литургију учи и припрема за живот будућега века, али и за овај пошто са благословом  изађу из заједнице.
Након свете Литургије и резања славског колача, Преосвећени Владика је за показану љубав према својој светој Цркви као и према штићеницима заједнице "Земља живих", одликовао Архијерејском Граматом господу Сашу Марковића и Слободана Жујовића из Лазаревца.
Светој Литургији и трпези љубави, коју су за све присутне припремили момци из заједнице уз помоћ братсва храма светог великомученика Димитрија у Лазаревцу, присуствовали су и председник СО Лазаревац господин Бранко Борић, генерални директор РБ "Колубара" господин Драган Ћеран, као и велики број личности из јавног живота општине Лазаревац.
Крсној слави заједнице присуствовало је и неколико бивших штићеника, који су својим доласком показали захвалност мајци Цркви за бригу о њима, и који су са благословом прошли живот у заједници и из ње изашли да надаље живећи у Цркви задобију Живот непролазни.

 јереј Владимир Стојковић