ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА ИЗ ВЕРОНАУКЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ТАКМИЧЕЊЕ УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА ИЗ ВЕРОНАУКЕ У КРАГУЈЕВЦУДруго полуфинале

У четвртак 05. маја 2011. у Политехничкој школи (ВИШ) у Крагујевцу, одржано је друго полуфинално такмичење из Веронауке на коме су учествовали ученици Прве крагујевачке гимназије, Политехничке школе, Друге техничке и Економске школе из Крагујевца.

Добродошлицу је пожелео и поздравну реч одржао помоћник директора ВИШ-а, г. Милан Габарић, након чега је представљен трочлани жири састављен од професора Музичке културе г. Младена Перовића, професорке Енглеског језика г-ђе Марије Жабарац и вероучитеља г. Марака Гаљака. Гости су били ученици школа такмичара, ректор Крагујевачке богословије Св. Јован Златоусти Зоран Крстић, као и вероучитељи средњих школа у Крагујевцу.

Поделом такмичарских бројева учесници су по групама одговарали на задата питања у серијама из Догматике, Историје Цркве и Еклисиологије, које је постављао водитељ квиза вероучитељ у Другој крагујевачкој гимназији г. Никола Милутиновић. У паузама су са пригодним програмом наступали ученици друге године Друге Крагујевачке гимназије: Лена Дабовић која је прочитала своје песме „Светац“ и „Почетак“, а са њом и ученик Богдан Кочовић са својим више пута награђиваним Светосавским тематом. У финале такмичења које ће се одржати 09. маја су се пласирали ученици Прве крагујевачке гимназије и Политехничке школе. Још важније од овога је да су ученици имали прилику да се упознају, друже и забаве, размењујући утиске са часова Верске наставе које похађају у својим школама.

Након одржаног такмичарског квиза, свим учесницима су подељени поклони књиге „Библија живи у Цркви“, чиме су полуфинални сусрети завршени.

ђакон Мирослав Василијевић