ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА ТЕМНИЋКОГ НАМЕСНИШТВА У ВАРВАРИНУ

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА ТЕМНИЋКОГ НАМЕСНИШТВА У ВАРВАРИНУУ овим данима радосне туге, сусрећемо се са самим собом да увидимо какви смо и колико смо далеко од Бога, колико смо себе греху предали. Најбољи лек за повратак Оцу јесу покајање и исповест, молитва и заједничарење са Васкрслим Христом.

Они који исповедају и сами имају потребу за исповешћу те се и ове као и протеклих година свештенство Архијерејског намесништва темнићког на празник св. свештмуч. Никона 05./23. априла исповедило у храму Успенија Пресвете Богородице у Варварину где је потом Његово Преосвештенство Владика Јован уз саслуживање Архимандрита Алексеја (Богићевића) игумана манастира Светог Луке у Бошњану, Архијерејског намесника темнићког и свештенства овог намесништва служио Свету Архијерејску Литургију Пређеосвећених дарова уз учешће деце и верника овог и околних места. У својој беседи Владика Јован упутио је вернике на непрестано самоиспитивање кроз правилно разумевање поста, а нарочито на значај сталног приступања Светој Чаши.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у храму Успенија Пресвете Богородице у Варварину

Након Свете Литургије ђакон Светоуспенског Храма у Варварину Дејан Антић прочитао је реферат на тему '' Пастирско сведочење наде ''. Владика Јован са свештенством продискутовао о реферату указујући свештеницима да је нама пастирима поверено да својим животом сведочимо наду а уједно и да кроз тријаду врлина (веру, наду и љубав) својим верницима посведочимо Васкрслог Христа.

Након трпезе љубави коју је свештенство Светоуспенског Храма варваринског са великом љубављу припремило, Владика Јован се вратио у престони град Крагујевац остављајући свештенство и вернике духовно богатије са надом у што скорије виђење.

 јереј Срђан Миленковић