ВАВЕДЕЊЕ СЛАВА МАНАСТИРА КАЛЕНИЋ

ВАВЕДЕЊЕ СЛАВА МАНАСТИРА КАЛЕНИЋСлава манастира Каленића Веведење Пресвете Богородице у Епархији шумадијској, почела је свечаним празничним бденијем које је у капели Свете Анастасије Српске, служио Првојерарх Шумадијски Његово Преосвештенство Господин Јован.

Сутрадан на дан славе ове велике светиње која је у историји српског народа имала веома значајну улогу, Владика Јован служио је Свету Архијерејску Литургију. Међу многим поштоваоцима Каленићке свитиње из околних места, било је и оних који су дошли са стране, да се причесте Телом и Крвљу Господњом, узимајући учешћа у Светој Евхаристији.

Надахнуту беседу у препуном храму одржао је протојереј – ставрофор мр Рајко Стефановић. Пресвета Богородица показала је својим животом како се служи Богу, и као таква и нама дала пример какви треба да будемо. Она нас је научила, да све што радимо треба да буде на славу Божију. А то значи живети по Богу и у Богу, уз непрестано сећање на речи Светог апостола Павла, да позимо како живимо јер је наше тело храм Духа Божијега.

Беседа протојереја-ставрофора мр Рајка Стефановића у манастиру Каленић

Честитајући славу игуманији ове свете обитељи, преподобној мати Нектарији, Владика Јован је након резања славског колача, уручио орден Светог Симеона Мироточивог господину Браниславу Митровићу из Параћина, за несебичну љубав и залагање коју је безброј пута показао према Цркви Божијој.

Архијерејском граматом признања одликован је и господин Игор Вучковић из Београда.