КО ПРИЗОВЕ ИМЕ ГОСПОДЊЕ ТАЈ ЋЕ СЕ СПАСТИ

КО ПРИЗОВЕ ИМЕ ГОСПОДЊЕ ТАЈ ЋЕ СЕ СПАСТИЕпископ Јован Шумадијски служио је, дана 5. октобра 2010. године, Свету Архијерејску Литургију у цркви Светог великомученика Димитрија у Крагујевцу, уз саслужење презвитера: протојереја-ставрофора Драгослава Сенића и протојереја Милана Беговића, и ђакона Ивана Гашића.

Беседећи, Владика је нагласио да речи из јеванђеља „ја сам врата“, значе да је Он сам – Христос врата која воде у Царство Небеско. Све оно што не долази кроз Христа и што се не охристови, не може ни спасти.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у цркви Св. Димитрија у Крагујевцу

Слично нам поручују и речи „ко призове име Господње тај ће се спасти“. Међутим, није довољно само призивати име Господње, него и живети у духу тих речи. Треба сместити Христа у себе, као и његово Јеванђеље. Има на жалост и оних који не уче науку Господњу, него себе проповедају и своју науку. Такви су лопови и разбојници, а лопов и разбојник и не долази за друго него да закоље и упропасти.

Крштењем ми се облачимо у Христа али и примамо и све друге благодатне дарове Цркве. Због тога је и важно да крштењем стечено хришћанство не изгубимо, већ да пазимо на који начин живимо и шта током живота чинимо, да се Богу милостивом молимо и да се за учињене грехе кајемо.

протонамесник Небојша Ракић