АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЈАГЊИЛУ

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЈАГЊИЛУУ недељу 29. августа 2010. године Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургија у селу Јагњилу код Младеновца.

Мноштво верујућег народа са великом радошћу дочекало је свог Епископа Господина Јована учествујући у литургијском сабрању. Сама старост њиховог храма показује да су житељи села Јагњила од давнина били верни својој Цркви и Светој православној вери.

Ови крајеви Шумадије били су кроз историју познати по честитости и храбрости српског народа. Нарочито у време ослободолачких ратова против турака, село Јагњило се често спомиње у многим историјским документима.

У току службе Епископ Јован је јагњилског пароха Радивоја Пауновића одликовао чином протојереја и том приликом позвао парохијане да помогну свом свештенику да се Црква као заједница и сам храм обнове. Владика нас је поучио о значају човековог преображаја који се одвија у оквиру Цркве, говорећи нам да “Бог верује у човека, његово покајање и преображење а за то служи Црква”.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

После Архијерејске службе приступило се трпези љубави коју су житељи села Јагњила са љубављу спремили.

 

ђакон Петар Лесковац