ПРЕОБРАЖЕЊЕ У БАРАЈЕВУ

ПРЕОБРАЖЕЊЕ У БАРАЈЕВУОпштинска манифестација “Барајеву у походе”, која траје од 18. до 28. августа 2009. године у Барајеву, почела је празничним бденијем које је служио архијерејски намесник бељанички протојереј-ставрофор Видо Милић уз саслужење јереја Горана Ракића, Владимира Димића и ђакона Дарка Павловића.

После бденија у порти барајевског храма, уследио је наступ хора “Опленац” из Тополе под диригентском палицом Марије Ракоњац. Хор “Мелоди” и дирегент и солиста Дивна Љубојевић, наступили су одмах затим и највише одушевили окупљени народ. Глумац Небојша Кундачина из Народног позоришта извео је монолог из представе “Карађорђе и смрт”, а клариниста, Никола Улемек, одсвирао је Етиде. Након тога, председница општине Барајево, госпођа Бранка Савић, отворила је са поздравном речју овогодишњу манифестацију, која ће трајати до празника Успења Пресвете Богородице. На опште задовољство свих окупљених, а нарочито деце, уследио је ватромет, а затим коктел.

Сутрадан је служена литургија у свим храмовима барајевске општине, а манифестација “Барајеву у походе”, настављена је народним вашаром.  

Овом приликом вас обавештавамо да ће се манифестација наставити са разним културно-уметничким програмима на општу радост свих грађана Барајева и околине.