БЛАГОВЕСТИ –ХРАМОВНА СЛАВА МАНАСТИРА БЛАГОВЕШТЕЊЕ И ДИВОСТИН

БЛАГОВЕСТИ –ХРАМОВНА СЛАВА МАНАСТИРА БЛАГОВЕШТЕЊЕ И ДИВОСТИНЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован на празник Благовести служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Благовештењу. Честити и побожни народ Рудничког краја заједно са пријатељима манастира из свих крајева Шумадије, дошао је да се помоли Пресветој Богородици заштитници овога манастира.

Беседу је одржао Владика Јован. Најрадоснија је вест коју је Богородица примила од Архангела Гаврила да ће родити искупитеља људског рода.Бог је кроз Мајку Божију човека учинио већим од херувима, да живи у вечној радости и истини како је то говорио Св.Јустин Ћелијски, који се на празник Благовести родио и упокоио.

Празник Благовести свечано је прослављен и у манастиру Дивостину Свету Литургију је служило свештенство Шумадијске епархије, а верном народу се беседом обратио протојереј–ставрофор Милан Борота указујући на лик и дело Пресвете Богородице. Из целог рода људског Бог је изабрао најчистију, најваспитанију, најлепшу. Ону која је у својој утроби понела Бога Логоса, Нашега Исуса Христа, рекао ја прота Милан. Литургијско славље завршено је литијом око храма, а затим је пререзан славски колач.