Чланци поређани по датуму: уторак, 25 новембар 2014

ОНАЈ КО ХРИСТОМ ЖИВИ, НЕ БОЈИ СЕ НИ СМРТИУ четвртак 20. 11. 2014. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Литургију у Милошевој Цркви у Крагујевцу.

У беседи на Јеванђеље о блаженствима, Владика подсећа да Господ своју Беседу на Гори завршава речима: „Радујте се и веселите се, јер је велика ваша награда на Небесима“. Заиста блаженство је мир, а мире нема без Бога. На Литургији свештеник каже: „Мир свима!“. Прва свештенорадња је давање мира. Мир је извор и почетак свакога добра. Мир без Бога је варљив. Зато све што смо ближи Богу, све се више успокојавамо миром. Мир Божији чуваће срца ваша и мисли ваше у Господу нашем Исусу Христу како говори апостол Павле.

ЛИТУРГИЈА НА ДАН СВ.НЕКТАРИЈА ЕГИНСКОГЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, у суботу 22. новембра 2014. године, служио је Свету Литургију у капели манастира Св. Великомученика Георгија на Липару.

Велики благослов за сестринство манастира је што је Првојерарх, управо на празник иконе Мајке Божије Брзопомоћнице и дан када Православна црква слави помен на Светог Нектарија Егинског, служио Свету Литургију, на којој су му саслуживали архимандрит Серафим (Божић) игуман манастира Денковац, протојереј-ставрофор Александар Новаковић из Лазаревца и протођакон Небојша Јаковљевић.