Чланци поређани по датуму: уторак, 19 јул 2011

ЗАЈЕДНИЦА ЗЕМЉА ЖИВИХ У БРАЈКОВЦУ ПРОСЛАВИЛА СВОЈУ КРСНУ СЛАВУЗаједница "Земља живих" је у петак 15. јула 2011. године, прославила своју крсну славу Полагање ризе Пресвете Богородице. Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован је увеличао славу штићеника ове заједнице, приносећи Евхаристијску жртву уз саслужење свештенства колубарско-посавског намесништва, као и свештеника и свештеномонаха гостију заједнице.

У току Свете Литургије, са благословом Његовог Преосвештенства, присутнима се беседом обратио протојереј-ставрофор отац Гојко Перовић, ректор Богословије на Цетињу. Говорећи о јеванђелском сусрету Христа са Мартом и Маријом, отац Гојко је подсетио све присутне да врло често "користећи прекомерно живот и препуштајући се животним бригама, заборвљамо на једино потребно, Господа нашег Исуса Христа и Његову спасоносну јеванђелску реч".

ОСВЕЋЕЊЕ  БИСТЕ  ПАТРИЈАРХA  ПАВЛA  У  МЛАДЕНОВЦУУ суботу 16.07.2011 г. мноштво житеља града Младеновца, на челу са општинским властима, дочекали су Његово Преосвештенство Епископа Шумадијскога Господина Јована, да би испред храма Успења Пресвете Богородице освештао бисту српског Патријарха Павла.

Идеја благочестиве породице Чокић, који су иначе веома активни како у општинској власти тако и у самом животу Цркве, била је да се на платоу испред градске Цркве постави биста нашег блаженопочившег Патријарха и да се то место назове „Тргом Патријарха Павла“. Ту њихову идеју су у славу Бога прихватиле општинске власти. Скулптуру је иначе извајала позната београдска уметница госпођа Дринка Радовановић.