Чланци поређани по датуму: понедељак, 11 јул 2011


Image

Ј О В А Н


ПРАВОСЛАВНИ ЕПИСКОП ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ

И АДМИНИСТРАТОР ПРАВОСЛАВНЕ ЕПАРХИЈЕ КРУШЕВАЧКЕ

 

Обавештавамо Вас да ће дана 24. јула 2011. године у Саборном храму Св. Вел. Муч. Георгија у Крушевцу бити служена Света Архијерејска Литургија са почетком у 9 часова, на којој ће бити хиротонисан и уведен у трон крушевачких епископа новоизабрани Епископ крушевачки Господин др Давид Перовић.

Наречење новоизабраног Епископ крушевачког и свечано бденије биће служено 23. јула 2011. године у Саборном храму Св. Вел. Муч. Георгија у Крушевцу са почетком у 17 часова.

 

ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА КРУШЕВАЧКА

 

ХИРОТОНИЈА И УСТОЛИЧЕЊЕ ПРВОГ ЕПИСКОПА ОБНОВЉЕНЕ ЕПИСКОПИЈЕ КРУШЕВАЧКЕЊегова Светост Патријарх српски Г. Иринеј уз саслужење Архијереја Српске Православне Цркве извршиће у недељу, 24. јула 2011. године у 9 часова, на Светој Архијерејској Литургији у цркви Светог великомученика Георгија у Крушевцу, хиротонију новонареченог и изабраног јеромонаха Давида (Перовића) у чин Епископа крушевачког.

На истој Светој Архијерејској Литургији биће обављен и чин устоличења Владике Давида у трон Епископâ крушевачких.

ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ "СУСРЕТИ СА СТАРЦИМА" АРХИМАНДРИТА АЛЕКСЕЈА БОГИЋЕВИЋАПред великим бројем окупљених, у петак, 1. јула 2011. године у сали Народног Позоришта у Крушевцу, а са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског и Администратора Епархије крушевачке Господина Јована, одржана је промоција књиге Архимандрита мр Алексеја (Богићевића) игумана Свештеног манастира Светог Луке у Бошњану "Сусрети са Старцима" у издању Издавачке куће "Каленић".