Чланци поређани по датуму: среда, 20 јул 2022

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТЕ ВЕЛИКОМУЧЕНИЦЕ НЕДЕЉЕ У ДЕСИМИРОВЦУ

Благословом Епископа шумадијског господина Јована, годинама у навечерје празника Свете Великомученице Недеље, започињемо дочек храмовне славе акцијом добровољног давања крви, а сама акција је била веома успешна.

На сам празник Свету Литургију је служио Епископ шумадијски Господин Јован уз саслуживање архијерејског намесника крагујевачког протојереја-ставрофора мр Рајка Стефановића, архијерејског намесника опленачког протојереја-ставрофора Миладина Михаиловића, протојереја-ставрофора Милана Томића, протонамесника Слободана Радивојевића и благочестивих јерођакона Василија (Стровлаха) и Јована (Прокина).

УСНУО У ГОСПОДУ ДРАГИ И ЦЕЊЕНИ ЗАЈЕЧАРСКИ КАТИХЕТА МИЉАН МЛАДЕНОВИЋ

Рођен је 1972. у Зајечару, у радничкој породици, од оца Зорана и мајке Добриле који су после њега добили и сина Млађана. Завршио је основну школу и гимназију у родном месту, а Богословки факултет СПЦ у Београду. Оженио се 2009. и са супругом Сандром добио је двојицу синова: Василија и Гаврила. Духовник му је, у периоду студирања, био Епископ тимочки Јустин, а касније архимандрит Дионисије Пантелић у манастиру Св. Стефана у Липовцу. Славио је крсну славу Преподобну мајку Параскеву – Св. Петку и више пута јој је одлазио на поклоњење. Школске 2001/02. године предавао је грчки језик у Богословији Св. Јована Златоустог у Крагујевцу. Школске 2002/03. године предавао је веронауку у Гимназији и Техничкој школи у Књажевцу, у Бољевцу и Зајечару.