Чланци поређани по датуму: среда, 09 фебруар 2022

ПРЕВОД КЊИГЕ “БИОЕТИКА. СИНОДСКИ ТЕКСТОВИ ПРАВОСЛАВНИХ ЦРКАВА”

Са благословом Његовог преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, из штампе је изашао превод књиге “Биоетика. Синодски текстови православних цркава”, др Којоса Г. Николаоса, професора на Вишој црквеној академији у Солуну.

Ова књига, која се бави биоетичком проблематиком из православне перспективе, резултат је сарадње Издавачке установе Епархије шумадијске “Каленић” и Института за европске студије. Књигу је са грчког на српски језик превео протонамесник Драган Поповић, аутор књиге “Биоетика смрти: утилитаризам и православље”, која је такође издата у сарадњи поменутих издавача почетком текуће године. Тираж обе књиге је 1000.

УСНУО ЈЕ У ГОСПОДУ ГОСПОДИН СЛОБОДАН ДАМЈАНОВИЋ БИВШИ ПРЕДСЕДНИК ЦРКВЕНОГ ОДБОРА У АРАНЂЕЛОВЦУ

У Аранђеловцу је дана 9. фебруара 2022. године служена заупокојена Литургија поводом упокојења господина Слободана Дамјановића из Аранђеловца, бившег председника црквеног одбора при храму Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу.

У храму Светих апостола Петра и Павла је извршено опело над покојним господином Слободаном Дамјановићем.

СВЕТИ ЈОВАН ЗЛАТОУСТИ ЛИТУРГИЈСКИ ПРОСЛАВЉЕН У БРЕСНИЦИ

На дан када се сећамо преноса моштију Светог Јована Златоустог, великог богослова, изузетног благовесника, светитеља пуног мудрости и љубави, пастира Цркве Христове, Његово Преосвештенство епископ шумадијски господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у крагујевачком насељу Бресница у среду, 9. фебруара 2022. године.

Саслуживали су му свештеници Саша Антонијевић и Милош Ђурић, и ђакон Немања Стојковић.