ОСВЕШТАН РАДИО ЗЛАТОУСТИ

ОСВЕШТАН РАДИО ЗЛАТОУСТИВладика Јован - Оправдајте име које носите

На празник светих праведних богоотаца Јоакима и Ане 22. септембра 2009. године је у присуству бројних званица освештан Радио Златоусти Српске правосалвне Eпархије шумадијске, први и једини црквени радио на територији Шумадије. Чин освештавања уприличио је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован са крагујевачким свештенством, а саслуживали су ми и заступник овог Радија протојереј-ставрофор др Зоран Крстић као и главни уредник Милић Марковић.

Епископ Јован пожелео је запосленима у Радију да оправдају име које носе, проповедајући златним устима истину православља, уклањајући се од разних заблуда и стереотипних размишљања о Цркви.

Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић који је, такође, присуствовао освештавању Радија, поновио је своје раније тврђење да је овакав медиј неопходан крагујевачкој локалној заједници, јер се још увек недовољно људи здружава у заједницу Цркве.

Радио Златоусти Српске православне Епархије шумадијске емитује програм од Петровдана, 12. јула, на подручју Крагујевца и најближе околине. Програм се емитује на фреквенцији 90,5 мегахерца, а ускоро ће бити доступан и преко интернета, на веб страници Радија: www.radiozlatousti.rs

Радио има информативан, верски и културно-образовни програм у коме су најдоминантније емисије: Зашто верујем, Катихизис, Није лако бити фин, Терапија душе, Жеђ, Нас двоје смо једно, Здрав ко дрен, Христос у српској књижевности...

Г. Ј.