Чланци поређани по датуму: среда, 28 децембар 2022

СВЕТУ АРХИЈЕРЕЈСКУ ЛИТУРГИЈУ У ХРАМУ СВЕТОГА ЈОАНИКИЈА ДЕВИЧКОГ У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ БРЕСНИЦА

У среду, 28. децембра 2022. године, када наша света Црква прославља Светог свештеномученика Елевтерија, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је свету архијерејску Литургију у храму Светога Јоаникија Девичког у крагујевачком насељу Бресница.

Преосвећеном је саслуживало братство овога светога храма: протојереј Саша Антонијевић и јереј Милош Ђурић, као и ђакон Немања Стојковић.

ПАРОХИЈА ЈАРУШИЧКА ИШЧЕКУЈУЋИ БОЖИЋ

У години прославе 200-годишњег јубилеја јарушичке цркве (1822–2022), у данима ишчекивања празника Рођења Богомладенца Христа, уочи Материца – празника мајки, чланице Кола српских сестара Парохије јарушичке, заједно са јарушичким свештеником протојерејем Младеном Ђурановићем и његовом супругом протиницом Зорицом, посетиле су породице са новорођеном децом у својој парохији, обрадовавши их поклонима.

ПОСЕТА УЧЕНИКА ПРВЕ КРАГУЈЕВАЧКЕ ГИМАЗИЈЕ УДРУЖЕЊУ СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ВЕЛИКИ У МАРШИЋУ

У склопу припреме за Свето Причешће у току Божићњег поста и празника Светог Николе ученици и колектив Прве крагујевачке гимазије су учествовали у хуманитарној акцији прикупљања прибора, дидактичког материјала, књига и других потребних ствари за фунционисање удружења при храму Светог Василија Великог у Маршићу.