Чланци поређани по датуму: четвртак, 13 јун 2019

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ПАРОХИЈАНА ПРИ ХРАМУ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ГЕОРГИЈА ИЗ ШУМАРИЦА СВЕТИЊАМА ХЕРЦЕГОВИНЕ И ЦРНЕ ГОРЕБлагословом епископа шумадијског г. Јована верни народ парохије шумаричке предвођени својим парохијским свештеником протонамесником Срђаном П. Тешићем кренули смо на поклоничко путовање светињама Захумско-херцеговачке епархије и митрополије Црногорско Приморске.

ПРОМОЦИЈА КЊИГА ИЗ ЕДИЦИЈЕ “АГАПЕ” У АРАНЂЕЛОВЦУУ четвртак, 13. јуна 2019. године, у сали парохијског дома храма Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, а у сарадњи Архијерејског намесништва орашачког и Народне библиотеке “Свети Сава” у Аранђеловцу, у години прославе великих јубилеја, 800 година аутокефалности Српске Православне Цркве, 150 година од отварања првог читалишта у Аранђеловцу као и 160 година постојања града Аранђеловца организовано је представљање књига из едиције “Агапе” које говоре о великанима српске културе, науке и духовности са гостима Александром Гајшеком и Александром Нинковић Ташић.

ТРИБИНА И ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ “У ПРЕДВОРЈУ ПАКЛА” У ЈАГОДИНИУ четвртак, 13. јуна 2019. године у 19 часова, у свечаној сали Гимназије “Светозар Марковић” у Јагодини, одржано је представљање култне књиге проте Саве Банковића “У предворју пакла” и трибина о политичким затвореницима, а све у организацији Црквених општина јагодинских и удружења СОКО.