Чланци поређани по датуму: недеља, 29 децембар 2019

ХОР СВЕТИ САВА ПРОСЛАВИО ДЕСЕТ ГОДИНА ОД ОСНИВАЊАУ недељу, 29. децембра 2019. година, на празник Материце, хор "Свети Сава" при храму Светог Саве на Аеродрому прославио је своју десетогодишњицу.

На велико задовољство нашег хора, наше славље је увеличало присуство Епископа шумадијског Господина Јована, братство храма Светог Саве, и пуно пријатеља који су препознали наш труд. Свечана академија је почела тачно у 17 часова. На самом почетку приказан је кратак филм о хору који је припремио и монтирао јереј Иван Антонијевић и Марко Милосављевић, а у наставку славље је почело химном Светом Сави.

ОСВЕШТАН СПОМЕНИК СВЕТОМ ДЕСПОТУ СТЕФАНУ ЛАЗАРЕВИЋУ У МЛАДЕНОВЦУДана 29. децембра 2019. год., у Недељу Праотаца Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован освештао је споменик Светог деспота Стефана Лазаревића у централном градском парку Младеновца. Нашем Епископу су саслуживали протојереји-ставрофори Драгољуб Ракић и Жељко Ивковић.

НЕДЕЉА ПРАОУТАЦА – МАТЕРИЦЕ У СТАРОЈ ЦРКВИ У КРАГУЈЕВЦУУ недељу Праотаца (Материце) 29. децембра 2019. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Старој Цркви у Крагујевцу. Владики Јовану су саслуживали ректор крагујевачке Богословије “Св. Јован Златоусти” протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, протојереј-ставрофор Милић Марковић, јереј Дејан Марковић и јереј Стефан Дамјановић.

“МОЛИТВЕ НА ЈЕЗЕРУ” – ДУХОВНО ВЕЧЕ У БРЕСНИЦИ У крагујевачком насељу Бресница братство при храму Светога Јоаникија Девичког организовало је у овом периоду Божићног поста сусрет са предивним речима српског благовесника љубави Божије, Светог владике Николаја Велимировића.

Стихове је казивао угледни крагујевачки глумац Милош Крстовић, уз музичку подршку професора Дејана Чекановића.

ПРИЧЕШЋИВАЊЕ ДЕЦЕ ЗА ПРАЗНИК МАТЕРИЦЕ У ЛАПОВУБратство храма Свете Параскеве у Лапову организовало је поводом празника Материце општу акцију у којој су позване све мајке Лапова да доведу своју децу да би се причестилa на Светој Литургији.

Лаповачки пароси су по претходном договору позивали на ово богоугодно дело своје парохијане приликом свећења славских водица, а вероучитељ ђакон Марко Арсенић, обавештавао је родитеље преко деце која похађају веронауку.