Чланци поређани по датуму: недеља, 23 мај 2021

СЛАВА ХОРА „ОПЛЕНАЦ“У Недељу Раслабљеног, 23. маја 2021. године, чланови Хора „Опленац“ заједно са својим дирегентом госпођом Маријом Ракоњац, дошли су у Храм Рођења Пресвете Богородице у Тополи да кроз Литургијско сабрање прославе свог заштитника – Светог Јована Богослова.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЛАПОВУЧетврте недеље по Васкрсу која је названа Недеља раслабљеног, а по јеванђелском зачалу које се чита тога дана, када Црква прославља и светог апостола Симона Зилота, поморавска варош Лапово је са љубављу дочекала свог Епископа шумадијског Г. Јована.

Сем братства храма свете Параскеве свог Епископа су дочекали и свештеници Архијерејског намесништва рачанског на челу са својим намесником, протом Миладином, као и мноштво присутног народа.

СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА У ХРАМУ СВ. АРХАНГЕЛА ГАВРИЛА У АРАНЂЕЛОВЦУНа недељу Раслабљеног, четврту недељу после Васкрса, посвећену чудесном исцељењу раслабљеног болесника у бањи Витезди, 23. маја у храму Светог архангела Гаврила у Аранђеловцу је вршена Света Тајна Јелеосвећења.

Свету Тајну су вршили протојереј-ставрофор Драгомир Кеџић, протојереји Милован Ранковић и Слободан Раковић, протонамесници Новица Ескић и Александара Миловановић и јереји Милош Маринковић и Немања Искић.