Чланци поређани по датуму: недеља, 11 јун 2017

ЛИТУРГИЈСКИ ПОЧЕТАК АПОСТОЛСКОГ ПОСТА У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован началствовао је Светом Евхаристијом у храму светог Саве 12. јуна 2017. године. Преосвећеном владици су саслуживали протојереј-ставрофор Милан Борота, протојереј-ставрофор Рајко Стефановић, јереј Иван Антонијевић и ђакон Милош Ђурић.

ПОСТАВЉЕНО ЗВОНО НА ХРАМУ ПОКРОВА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У ЈАГОДИНИБлагословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, 12. јуна, првог дана Петровског поста, храм Покрова Пресвете Богородице у Јагодини добио је своје прво од три звона која су планирана приликом пројектовања и изградње овога храма.

Звоно је приложио благочестиви Господин Коста Огњановић, правник по струци са својом породицом, за здравље и спасење своје породице, али и као пример, подстрек и позив свим добри људима да у складу са својим могућности помогну у изградњи и завршетку изградње ове светиње.

ПАНЧЕВАЧКА ПЕШАДИЈА ДОБИЛА БОГОМОЉУНа дан када Православна Црква слави молитвену успомену Светог праведног Јована Руса, 9. јуна 2017. године, Епископ шумадијски и војни г. Јован, на љубазни братски позив надлежног Епископа банатског г. Никанора, у касарни Стевица Јовановић у Панчеву, освештао је војни параклис, посвећен имену светога.