Чланци поређани по датуму: четвртак, 27 децембар 2018

“БУДИТЕ БРЗИ ДА ЧУЈЕТЕ, А СПОРИ ДА СЕ ГНЕВИТЕ”, ПОРУЧИО ЕПИСКОП ЈОВАН У ПРЕРАДОВЦУУ четвртак, 27. децембра 2018. године, када наша света Црква молитвено прославља Св. мученике Тарса, Левкија, Филимона, Аполонија и друге, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету Литургију у храму Преподобног Симона Монаха у манастиру Прерадовац у левачком селу Опарићу. Саслуживали су: протојереј Драгослав Цветковић, јереј Бојан Стојадиновић и протођакон Иван Гашић, а за певницом су појале монахиње ове свете обитељи.

“КО УЧИНИ ЈЕДНОМ ОД ОВЕ МОЈЕ МАЛЕ БРАЋЕ, МЕНИ ЈЕ УЧИНИО”Ученици и чланови колектива крагујевачке Медицинске школе са домом ученика “Сестре Нинковић”, подстакнути жељом да помогну ближњима, учествовали су у двомесечној акцији прикупљања средстава ради даривања деце која су збринута у Центру за развој услуга социјалне заштите “Кнегиња Љубица”, некадашњем дому “Младост”, у Крагујевцу. Дарови у виду одеће, намирница, сокова, играчака, књига и школског прибора пажљиво су упаковани и упућени на праву адресу.

ЕВХАРИСТИЈСКО САБРАЊЕ У СТАРОЈ МИЛОШЕВОЈ ЦРКВИУчећи друге, учимо се и ми!

У четвртак, 27./14. децембра 2018. године, када Црква Христова светкује и прославља Свете мученике и угоднике Божје Тирса, Левкија, Филимона и Аполонија, служена је света Литургија у Старој Милошевој цркви у Крагујевцу. Свету Литургију служио је јереј Драгиша Богичевић уз саслуживање протођакона Мирослава Василијевића.

Литургији су присуствовали ученици Средње стручне школе из Крагујевца са својим вероучитељима Марком Гаљаком и Марком Вуксановићем.

У СВЕЧАНОЈ САЛИ САБОРНОГ ХРАМА У КРАГУЈЕВЦУ ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА “ПРОПОВЕДИ НА НЕДЕЉНИМ ЛИТУРГИЈАМА (2008-2012) ЕПИСКОПА ШУМАДИЈСКОГ ЈОВАНА”У среду, 26. децембра 2018. године, у пуној свечаној сали при Саборном храму у Крагујевцу, одржано је представљање књиге “ПРОПОВЕДИ НА НЕДЕЉНИМ ЛИТУРГИЈАМА (2008-2012) ЕПИСКОПА ШУМАДИЈСКОГ ЈОВАНА”. У току вечери било је речи и о другим издањима Каленића, издавачке установе Епархије шумадијске.