Чланци поређани по датуму: понедељак, 03 август 2009

ТрнаваНа дан великог пророка Божијег Св. Илије 2. августа 2009. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у селу Трнави близу Тополе. Епископу је саслуживало свештенство опленачког намесништва на челу са архијерејским намесником опленачким протојерејем –стaврофором Миладином Михаиловићем.

Обраћајући се верном народу Владика Јован је рекао да најпре треба да иштемо Царство Божије, а једини пут којим се стиже до Бога јесте пут подвига и врлине, којим је ишао и Св. пророк Илија.

Barzilovica kod LazarevcaЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован је на дан Светог пророка Језекиља, 3. августа 2009. године, освештао земљиште, поставио камен темељац и часни крст за нови храм у селу Барзиловица надомак Лазаревца. Храм ће почети да се гради благодарећи благослову његовог Преосвештенства и иницијативи великог броја тамошњих мештана и верника на челу са својим парохом јерејем Жељком Ивковићем, који су пројавили велику жељу за својом црквом и биће посвећен Силаску Духа Светог на апостоле.

Храм Св. Саве у насељу Аеродром, КрагујевацНа дан Св. пророка Језекиља и Преп. Симеона Јуродивог Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Г. Јован је служио Свету Архијерејску Литургију у Храму Светог Саве на Аеродрому. Епископу су саслуживали свештеници и ђакони архијерејског намесништва крагујевачког.