Чланци поређани по датуму: недеља, 20 март 2011

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА  АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА БЕЉАНИЧКОГБлагослов Господњи обасјао је верни народ архијерејског намесништва бељаничког у петак 18. марта 2011. године у храму Светог пророка Илије у Вранићу. Тога дана, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Пређеосвећену литургију, у препуном храму у коме се окупио верни народ са децом. Владики су саслуживали архимандрит јошанички Евтимије Јутреша и протојереји-ставрофори Видо Милић, Љубиша Смиљковић и Радивоје Митровић. На литургији је појао хор вранићке цркве  али и деца окупљена у храму. Пре свете литургије архимандрит Евтимије је исповедио свештенике бељаничког намесништва.

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА КОЛУБАРСО-ПОСАВСКОГ НАМЕСНИШТВА У РУДОВЦИМАЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован је у среду друге недеље Великог поста, 16. марта 2011. године, у храму Вазнесења Господњег у Рудовцима надомак Лазаревца, служио свету Литургију Пређеосвећених дарова, уз саслуживање свештенства Шумадијске епархије. Непосредно пред свету Литургију свештенство овог намесништва исповедио је протојереј стврофор Милан Борота, који је након тога и саслуживао у литургијском сабрању Епископу Јовану.

ЛИТУРГИЈА У СТАРАЧКОМ ДОМУ У МЛАДЕНОВЦУСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована у геронтолошком центру у насељу Селтерс бања у Младеновцу, од децембра 2009. године, сваког другог петка, јереј Ненад Марковић служи Свету Литургију.

Евхаристијско сабрање се обавља у просторији која је оспособљена управо за ову сврху. Број учесника на литургији из недеље у недељу је све већи.