Чланци поређани по датуму: субота, 26 децембар 2015

КОНЦЕРТ НА ОДЕЉЕЊУ ЗА ПСИХИЈАТРИЈСКЕ БОЛЕСТИБлагодарећи на трибинама и предавањаима која се одржавају у Музичкој школи, а трудом лекара Одељења за психијатрију, ученици верске наставе Музичке школе, одржали су концерт на Одељењу за психијатријске болести, КЦ Крагујевац.

Концерт је уприличен за пацијенте али и запослене у овој установи.

На почетку концерта, доц др Владимир Јањић, директор Клинике за психијатријске болести, истакао је врлински карактер овог и оваквих сусрета у процесу социјализације и образовања, како пацијената самог одељења, тако и ученика, али и осталих запослених у овој установи.

ПРЕДАВАЊЕ У МУЗИЧКОЈ ШКОЛИМузичку школу “Др Милоје Милојевић”, 21. децембра 2015. године, посетили су лекари Одељења за психијатријске болести, КЦ Крагујевац.

Сусрет је уприличен у сврху разговора и интерактвног предавања на тему превенције болести зависности.

Сарадња Музичке школе и КЦ Крагујевац, плод је ваннаставних активности предмета Верска настава у овој школи.

ОБРАЗОВНО- ЕДУКАТИВНА АКЦИЈА “22. ОКТОБАР”И ове године, ученици верске наставе Музичке школе у Крагујевцу, спроводе образовно-едукативну акцију “22. октобар”.

ОШ “Живко Томић” – истурено одељење у Блазнави, била је прва школа коју смо ове године посетили тим поводом.

Након полусатног концерта класичне, духовне, етно и светске музике, основци су имали прилику да се упознају са инструментима, техникама свирања, техникама израде инструмента, те добију савет од старијих колега у вези са уписом и приликама у Музичкој школи.

ПРАВЕДНИК ЋЕ ОД ВЕРЕ ЖИВЕТИУ четвртак 24. децембра 2015. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу. Литургији су присуствовали ученици Политехничке школе, који су узели учешћа у богослужењу. Апостол је прочитао ученик Жељко Вучетић уз подршку својих вероучитеља г. Марка Гаљка и г-ђе Милеве Пушоњић-Радовић.