Чланци поређани по датуму: среда, 24 јануар 2018

ЈЕДАНЕСТА СВЕТОСАВСКА СВИТА У АРАНЂЕЛОВЦУУ четвртак, 25. јануара 2018. године, у Аранђеловцу, у организацији ОШ “Свети Сава” и под покровитељством општине Аранђеловац, одржана је једанеста по реду Светосавска свита.

То јединствени начин прослављања Савиндана, где ученици преобучени у средњовековне одежде, са бакљама у рукама и витешким оделима, на коњима и у кочијама, носећи иконе и певајући песме, у литији пролазе кроз град и преносе поруку: “НОСИМО ВИТЕШКА ОДЕЛА, ЗАТО ШТО ЖЕЛИМО ЧАСНУ И ВИТЕШКУ БОРБУ КРОЗ ЖИВОТ. ШЕТАМО ЗАТО ШТО НЕ ЖЕЛИМО ДА СТОЈИМО У МЕСТУ. СЛЕДИМО ПУТ СВЕТОГ САВЕ И ЖЕЛИМО ДА БУДЕМО ДЕО ВЕЧНОСТИ”.

ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ И КРШТЕЊЕ У МАНАСТИРУ КАЛЕНИЋУУ четвртак 25. јануара 2017. године, када Црква Божија прославља Свету мученицу Татјану, икону Млекопитатељницу, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Каленићу и том приликом крстио малу Софију, ћерку свештеника Бојана Стојадиновића и његове супруге Јелене.

Епископу су саслуживали: aрхијерејски намесник лепенички и в.д. левачки протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, игуман манастира Пиносаве отац Петар Драгојловић, протојереј-ставрофор Живота Марковић, јереј Горан Миленковић, протођакон Иван Гашић и ђакон Александар Јаћимовић.