Чланци поређани по датуму: четвртак, 28 децембар 2017

ЗАИСТА ВАМ КАЖЕМ, АКО СЕ НЕ ОБРАТИТЕ И НЕ БУДЕТЕ КАО ДЕЦА, НЕЋЕТЕ УЋИ У ЦАРСТВО НЕБЕСКОУ петак, 29. децембра 2017. године, Његово Преосвештенство, Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради. Епископу су саслуживали протојереј Драган Брашанац и ђакони Александар Ђорђевић и Милутин Гашевић.

СЛАВА ХОРА СВЕТИ ЂАКОН АВАКУМ ПРИ ХРАМУ СВ. ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ГЕОРГИЈА У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ ШУМАРИЦЕУ петак, 29. децембра 2017. године, у навечерје празника Св. ђакона Авакума и игумана Пајсија, у крагујевачком насељу Шумарице при храму Св. великомученика Георгија служено је празнично вечерње у част ових дивних светитеља из рода нашега.

Овим је отпочело велико славље у нашем храму, јер је хор при овом храму благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Г. Јована добио име по Св. ђакону Авакуму.

На вечерњем богослужењу својим умилним гласовима одговарао је наш хор. Сутрадан 30. децембра 2017. године на недељу дана пред Рођење Господа и Спаса нашега Исуса Христа, литургијско сабрање је предводио протонамесник Срђан П. Тешић, а на литургијске прозбе одговарао је наш хор.

РАДИОНИЦА УЧЕНИКА ВЕРОНАУКЕ И СТАНОВНИКА ГЕРОНТОЛОШКОГ ЦЕНТРА У ЈАГОДИНИПолазници Веронауке из ЕТШ „Славка Ђурђевић“ из Јагодине су и ове године поводом наступајућих Божићних празника своју љубав према ближњима пројавили кроз креативну радионицу коју су реализовали у просторијама Геронтолошког центра заједно са корисницима поменуте установе.