Чланци поређани по датуму: петак, 08 децембар 2023

ПРЕДАВАЊЕ И ИЗЛОЖБА „КОЛУБАРЦИ У БАЛКАНСКИМ РАТОВИМА И ВЕЛИКОМ РАТУ“ У ЛАЗАРЕВЦУ

У петак 8. новембра 2023. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, у свечаној сали парохијског дома у Лазаревцу, одржано је предавање и отворена изложба „Колубарци у балканским ратовима и Великом рату“.

На самом почетку присутне је у име ЦО лазаревачке поздравио свештеник Марко Митић, старешина храма Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу. Модератор предавања и аутор изложбене поставке био је господин Зоран Антонијевић из Вреоца. Поучним и интересантним предавањима потом су се представили господин Бранислав Аночић, пуковник у пензији и господин мр. Небојша Ђокић, војни историчар.

СВЕТОМ АРХИЈЕРЕЈСКОМ ЛИТУРГИЈОМ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН ДАН ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „КАРАЂОРЂЕ“ У ТОПОЛИ

Велика радост испунила је срца свих оних душа које су се данас, на дан Светог Климента епископа римског, 8. децембра 2023. године, сабрале у ОШ „Карађорђе“ у Тополи, да дочекају свог Архипастира Владику Јована. Разлог његове посете било је прво прослављање славе школе, Светог Климента, која је била некада и слава великог и славног вође Првог српског устанка, Карађорђа Петровића.