Чланци поређани по датуму: четвртак, 09 јун 2022

ИСПИТ ЗРЕЛОСТИ МАТУРАНАТА КРАГУЈЕВАЧКЕ БОГОСЛОВИЈЕ

Од 1. до 9. јуна лета Господњег 2022. године. ученици Богословије Светог Јована Златоуста у Крагујевцу, успешно су полагали завршни испит зрелости. Полагању је приступило седам ученика петог разреда који су успешно савладали овај изазов.

Полагање испита из девет предмета, ученици су успешно стекли звање богослова и понели диплому средње школе. Изасланик Светог Архијерејског Синода Српске православне цркве ове године био је презвитер проф. др Србољуб Убипариповић, редовни професор на Православном Богословском факултету у Београду.

ЕПИСКОП ЈОВАН БОГОСЛУЖИО У ЗАВОДУ ЗА СМЕШТАЈ ОДРАСЛИХ ЛИЦА „МАЛЕ ПЧЕЛИЦЕ“ ПОВОДОМ ПОЛА ВЕКА ПОСТОЈАЊА ОВЕ УСТАНОВЕ

У четвртак, 9. јуна 2022. године, поводом прославе 50 година од постојања Завода за смештај одраслих лица "Мале Пчелице", Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Литургију у храму посвећеном Светом Луки Кримском, лекару из XIX и XX века.

Епископу су саслуживали: протојереј ставрофор Живота Марковић, протојереји Бојан Димитријевић, Сретко Петровић, Душан Илић и Срђан Тешић, јереј Ненад Милојевић, као и протођакон Иван Гашић.

ПРИЈЕМ И ДОДЕЛА НАГРАДА ЗА НАГРАЂЕНЕ УЧЕНИКЕ У ОКВИРУ ТАКМИЧЕЊА “КВИЗИРАЦИЈА ЗА СВЕ”

У просторијама Богословије Светог Јована Златоустог у Крагујевцу, за победнике окружног и републичког такмичења и њихове вероучитеље, 08. јуна 2022. године организован је пријем и додељене су дипломе и пригодне награде.

Честитке и речи пастирске поуке том приликом су ученицима и вероучитељима упутили Његово преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован и ректор Богословије протојереј ставрофор проф. др Зоран Крстић.